dilluns, 11 de febrer del 2013

SECCIÓ: CREIXEMENT PERSONAL

CONFUSIÓ I VICTIMISME
La confusió és un estat mental abans de la claredat.
El nou dia necessita que cessi el dia anterior i per obrir la porta és necessari abans que estigui tancada. Com més ens resistim a aquest procés de canvi, més enrederim la solució als problemes.

D'altra banda, el victimisme es produeix abans que la persona entengui el que és la plena responsabilitat de la seva vida.  És un pas intermedi necessari per poder esdevenir persones plenament responsables i creadores de la seva realitat. 

Ara mateix moltes persones se senten víctimes d'un sistema o d’un poder, d'un canvi que no entenen, estan confuses, estan en crisi.  Els "programes mentals" que s'han arxivat en les seves ments, des de la infància, des dels seus pares, des de l'escola, des del govern, des de les religions, des dels mitjans de comunicació, des del seu cercle ... Ja no encaixen amb la nova realitat i per això produeix patiment, confusió. 


Hem d’entendre que la crisi és un procés curatiu, com la febre o la tos que guareixen a la persona refredada.
 
Per poder sortir de la confusió i de la mentalitat de víctima de les circumstàncies cal ser conscient del que s'està fent.  Queixar-se li funciona molt bé al nadó quan vol mamar, més enllà d'aquesta tendra edat de vulnerabilitat, seguir "plorant" quan un és adult per aconseguir el que vol és infatilisme.  
Les persones d'èxit no tenen temps de queixar-se dels seus problemes que també en tenen.

RAIMON SAMSÓ (Coach, economista i escriptor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies :-)