dilluns, 25 de març del 2013

SECCIÓ: CUIDAR-SE (UNA MICA)

LA PELL (TERCERA PART I ÚLTIMA):   EL COL·LAGEN

Per què és important el col·lagen?
És la proteïna més abundant del cos i un component essencial d'aquest. El col·lagen forma l'estructura que aporta resistència i elasticitat a molts teixits orgànics: cartílags, ossos, tendons, lligaments, pell, així com el teixit connectiu que envolta, protegeix i sosté músculs i òrgans vitals.
Donat el seu important paper en el nostre organisme quan, amb el pas dels anys, el col·lagen es desgasta apareixen molts símptomes de deteriorament o envelliment físic: dolor articular, pèrdua de densitat òssia, flacciditat, arrugues a la pell ... Aquest deteriorament es veu accentuat per la pràctica intensiva d'esport, les activitats físiques repetitives, el sobrepès, el sedentarisme i els traumatismes.
D'altra banda, el col·lagen assimilable és un nutrient escàs en la dieta actual. Això dificulta el treball de les cèl·lules especialitzades en l'elaboració del nostre propi col·lagen, sobretot en aquelles edats o situacions en les que el procés de regeneració del mateix suposa un major esforç per a l'organisme.
La millor manera d'incloure col·lagen en el cos és, sens dubte, adquirint bons hàbits com:
- Una alimentació sana on predomini hortalisses crues i llavors germinades.
-Abundància de sucs de fruites, sucs de verdures i infusions.
-Evitar la sal comuna, enllaunats, sucres i farines refinats, proteïnes i greixos d'origen animal, ... el tabac.
-Incloure en l'alimentació aliments rics en magnesi i vitamina C.
-I finalment dues recomanacions més (però que no les he contrastat encara). Consumir Agar-agar, una alga amb una alta concentració d’aquesta proteïna; i la infusió de cua de cavall, ja que contribueix al seu manteniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies :-)